Surse: Nicolae Bănicioiu, candidatul lui Victor Ponta la Primăria Capitalei

După ce doctorul Alexandru Rafila a refuzat, candidatul partidului condus de Victor Ponta la alegerile pentru Primăria Capitalei este Nicolae Bănicioiu, prim-vicepreședintele ProRomânia și fostul ministru al Sănătății „nu avem nevoie de nimic” din Guvernul Ponta, potrivit unor surse politice apropiate de ProRomânia, care au declarat că liderul partidului pregătește de ceva timp marele anunț.

Pe cât este de importantă miza acestor alegeri pentru formațiunea politică a lui Victor Ponta care acum își testează pentru prima dată forțele, pe atât este de neînțeles decizia fostului premier – cel care a pierdut guvernarea în urma evenimentelor de la Colectiv în care Bănicioiu, pe atunci ministru al Sănătății, a jucat un rol central.

Una dintre țintele uriașului val de revoltă împotriva Guvernului care a apărut inclusiv pe fondul refuzului de a primi ajutor pentru victimele pentru care statul român n-a putut să facă nimic, Bănicioiu rămâne o rană deschisă și încă dureroasă, în special pentru bucureșteni.

De ce este tocmai el alegerea pentru Primăria Capitalei? Cum va justifica Victor Ponta această decizie și cum va putea para atacurile certe ale contracandidaților lui Bănicioiu?

Răspunsul cel mai simplu e de obicei și cel adevărat: ProRomânia a pierdut deja Primăria București.

%d bloggers like this: